Utama | Tempahan | Hubungi Kami | Blog


Adakah masalah RESDUNG terus membelenggu anda ???

 "KINI DIDEDAHKAN!!!.....
Rahsia Bagaimana Anda Mampu Mengatasi Masalah Resdung Anda Dalam Tempoh 4 Minggu Sahaja Secara Alami, Tanpa Bahan Kimia.

TERBUKTI BERKESAN!"

Mungkin anda pernah mencuba pelbagai cara & kaedah sebelum ini tetapi masih GAGAL. Mereka yang telah BERJAYA sebenarnya mempunyai ILMU yang memandu mereka supaya 
hidup lebih sihat, lebih bahagia & berjaya...
Ilmu tersebut bakal anda miliki sebentar lagi...!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Perhatian:
Adakah anda mengalami tanda-tanda RESDUNG seperti berikut ?

Kerap bersin-bersin khususnya di waktu pagi
Gatal atau sakit pada hidung, pipi & di sekitar mata
Hidung selalu tersumbat, berlendir & berkahak
Hidung dan nafas berbau
Sakit pada gusi atas dan gigi
Kurang deria bau & rasa
Berjerawat pada muka

DARIPADA: TEAM PakarResdung.com
LOKASI: Shah Alam
TARIKH: 
RE: Rahsia Mengatasi Resdung Dalam Tempoh 4 Minggu Secara Alami Kini Terbongkar !

Tuan/Puan sahabat internet sekalian,

Sebelum kita berbicara lebih panjang mengenai perkara ini, izinkan kami bertanya kepada anda jawapan dari soalan-soalan yang telah diajukan di atas ?

Simptom atau tanda-tanda resdung tersebut nampak simple dan MUDAH jika berlaku sekali sekala.... Namun, jangan juga sampai dipandang ringan jika ia berlaku secara rutin, kerap atau setiap hari.

Jika Ya, memang BENAR, di antara masalah-masalah tersebut sedang dialami oleh anda, pasangan anda, keluarga anda mahupun kenalan anda, kami harap anda dapat terus membaca laporan khas yang kami sediakan khas untuk anda.

Matlamat kami tidak lain tidak bukan, adalah untuk MEMBANTU anda, keluarga anda dan kenalan anda melalui sedikit perkongsian PENGALAMAN dan sedikit pengetahuan dari kami, supaya masalah ini tidak berpanjangan dan tidak terus menghambat diri anda & keluarga anda dari terjebak kepada masalah yang lebih PARAH.

Ini bukanlah jurnal kesihatan... Tapi, Insya'Allah, percayalah..... ia SANGAT BERHARGA buat ANDA ! Hiduplah dengan lebih sihat, Cegahlah Resdung!

Hadiah PERCUMA untuk Anda!
Dapatkan 13 Tips Cara Pantas Cegah Resdung 
Secara Percuma Sekarang!
Edisi Terhad dari Team PakarResdung.com

 

TAHUKAH ANDA ???

Laporan statistik membuktikan, masalah resdung merupakan ancaman besar bukan sahaja untuk rakyat di negara kita, bahkan di serata DUNIA.

Di negara Amerika Syarikat misalnya, laporan umum di internet menyatakan bahawa kira-kira 35 juta rakyatnya menghidap masalah resdung kronik (chronic sinusitis).

Manakala, menurut statistik yang dilaporkan di laman web Centre For Disease Control and Prevention U.S.A. Pada tahun 2011, sejumlah 29.6 juta orang penduduk Amerika Syarikat telah disahkan penghidap sinusitis (resdung).

WOW ! ramainyer.... Jumlah tersebut mewakili 12.8% daripada jumlah penduduk Amerika Syarikat.

Di Malaysia, walaupun belum ada statistik rasmi dari Kementerian Kesihatan Malaysia, namun kajian umum mendapati kira-kira 60% - 65% rakyat Malaysia mengalami masalah resdung akut.

 

Namun, yang menjadi masalah utamanya ialah...

Ramai yang tak tahu / tak sedar yang mereka ada masalah resdung
Ramai yang tahu mereka ada masalah resdung tapi buat sambil lewa / tak kisah, rasa macam masalah kecil jea....
Ramai yang tahu mereka ada masalah resdung tapi tidak dirawat
Sebahagian yang tahu mereka ada masalah resdung tapi terus membiarkannya sampai dah terlambat, jadi MELARAT & PARAH !

AWAS! CEGAH RESDUNG SEBELUM PARAH !

 

RESDUNG ni apa sebenarnya ???

Secara ringkasnya... Resdung ialah masalah PERADANGAN pada rongga-rongga SINUS (iaitu rongga-rongga di dalam tulang muka yang bersambung dengan hidung) yang berpunca dari jangkitan bakteria/virus.

 

6 SEBAB Mengapa pencegahan sangat PENTING ???

Resdung adalah penyebab kepada demam selsema & badan lesu yang berpunca dari jangkitan bakteria di rongga sinus hingga menyebabkan ia menjadi membengkak & menyempit
Jangkitan bakteria/virus yang berlarutan selama lebih 2 bulan akan menyebabkan masalah menjadi kronik dan boleh menyebabkan rongga sinus bengkak, bernanah dan berbau
Masalah resdung boleh menyebabkan kerosakan lapisan hidung & tulang pipi sehingga memerlukan pembedahan oleh doktor pakar.
Masalah resdung boleh menjadi penyebab kepada rabun dan buta.
Masalah resdung boleh menjadi penyebab kepada sakit kepala yang kronik.
Masalah resdung juga boleh membawa MAUT tidak langsung jika terdapat jangkitan bakteria / komplikasi pada otak pesakit.

 

 

INGATLAH !!! Pesan orang dulu-dulu...
" Ilmu adalah Kunci Kesihatan"
" Ilmu adalah Kunci Kebahagiaan"
Belajar & cari ilmu cuma SEKALI,
tapi anda dapat mengamalkannya BERKALI-KALI....
"BUKAN KE? MENCEGAH LEBIH BAIK DARIPADA MENGUBATI..."

Memperkenalkan......

E-Book Pakar Resdung.com

E-Book: 'RAHSIA MENGATASI RESDUNG DALAM 
TEMPOH 4 MINGGU SECARA ALAMI KINI TERBONGKAR!'
(Edisi Terhad) PakarResdung.com

Kenali Sinus anda? Apakah risiko & punca penyebab resdung?
Didedahkan ! Lebih dari 50 Tips Rahsia Mengatasi Resdung Secara Alami
Didedahkan ! Panduan Terapi Resdung Terbaik langkah demi langkah
Membongkar Mitos dalam Resdung !
Dan banyak lagi .......

MENGAPA ANDA 'WAJIB' MEMILIKI E-BOOK INI ?

Panduan yang mudah . Penjelasan langkah demi langkah.
Mengelak masalah kebergantungan kepada ubat kimia dadah / stereoid.
Program pencegahan yang menyeluruh.
Pemulihan secara bertahap dan berterusan.
Mengurangkan / melambatkan potensi jangkitan resdung datang lagi.
Kombinasi petua moden masakini dan tradisi warisan Melayu.
Bahasa penyampaian yang mudah difahami oleh semua golongan.
Terbukti berkesan melalui testimoni-testimoni yang berintegriti.
Menawarkan pelbagai pilihan rawatan & terapi terbaik & efektif.
Penerangan yang ringkas tapi padat dengan informasi & pengalaman.

 

Nur Iman, 23 Tahun, pelajar IPT
Shah Alam, Selangor

"E-Book ni ialah panduan yang saya tercari-cari selama ni. Bagi saya, ia wajib dimiliki oleh semua baik lelaki mahupun perempuan khususnya mereka yang mementingkan penjagaan kesihatan & kecantikan diri.

Alhamdulillah... Dengan bantuan dari Team Pakarresdung.com saya rasa lebih yakin diri dan kini bebas dari gangguan resdung ! Tak susah pun... Baca dan fahami e-Book & buat jea apa kata pakar !"

Tak percaya??? Tak payah percaya... Buat jea...

Anda.... Bila lagi ??? Bertindak Sekarang!

 

En. Zukri, Usahawan
Subang, Selangor


Saya dan isteri memang mengalami masalah resdung dan sebelum ini telah mencuba pelbagai cara & kaedah untuk mengatasi masalah ini.

Syukur Alhamdulillah, kawan saya mengenalkan saya dengan team Pakarresdung.com dan dari situlah menjadi sinar baru bagi diri saya dan keluarga. Syabas Team PakarResdung.com atas segala kerja keras mereka!


 

Pn. Ani, Usahawan
Manjung Perak


Dapatkan Sekarang !

 

Ya! E-Book Eksklusif ini bakal anda miliki

Dengan Harga

RM100

RM70

Kini, RM50 sahaja sekarang !

 

NANTI DULU.....

Sebagai tetamu istimewa kami hari ini.....

Anda juga kami berikan anda tawaran LUAR BIASA! 

Anda diundang KHAS secara eksklusif ke:-

#2: SEMINAR EDISI KHAS 2013:

SEMINAR ASAS TERAPI RESDUNG ALAMI 

& PROGRAM PEMBANGUNAN USAHAWAN dR RESD

Dibawakan khas kepada anda secara langsung! 

Perkongsian pengalaman dan kepakaran kami dari team pakarresdung.com dalam industri ini dalam suatu program seminar yang berlangsung kira-kira  4 jam per sesi. 

"Membongkar Rahsia Menjana Pendapatan sehingga RM 40,000 sebulan".

Disampaikan oleh mereka yang pakar dan berpengalaman luas dalam industri ini iaitu Dr. Radziah A. Aziz (Pakar Perubatan Homeopathy Radziah) dan En. Shahir Al Farid B. Arman (CEO & Founder dR Resd)

Ingin belajar teknik rawatan resdung yang efektif + jana wang ?
Sedang mencari peluang bisnes ?
Pelanggan spa / salun anda tak cukup ramai ? Nak lebih huru hara ?
Bosan dengan asap rokok resdung ?
Ingin upgrade perkhidmatan spa, salun atau pusat terapi anda dan upgrade nilai pelanggan anda ?
Ingin menjadi pakar & jutawan industri terapi resdung alami?

 

6 SEBAB Mengapa Anda Mesti Hadir ?

Kenali resdung, apakah punca & risiko penghidap resdung?
Kenali kaedah rawatan resdung secara perubatan modern dan terapi alternatif
Membongkar rahsia terapi resdung alami seperti Acupressure, Bio-Steam, Bio-Tradi, Bio-Sin, Asas Homeopathy dan Asas Bekam Sunnah.
Pelajari tips terbaik & efektif mengatasi masalah resdung dengan cepat secara alami.
Membongkar rahsia bagaimana perniagaan ini berpotensi besar dan mampu menjana pendapatan lumayan antara RM2,000 ke RM40,000 sebulan dari rumah.
Sesi perkongsian (sharing) dari testimoni dan dari usahawan yang berjaya.

 

Siapa wajib Hadir ?

Penghidap resdung yang sedang mencari peluang bisnes sambilan
Pengusaha, staf, pekerja Salun, Spa, Pusat terapi, Pusat refleksiologi
Usahawan & bakal usahawan sepenuh masa / separuh masa
Kakitangan kerajaan atau swasta yang sedang mencari peluang-peluang bisnes


Lokasi Seminar

Sila pilih tarikh & lokasi yang sesuai & berhampiran dengan anda.

Tarikh
Lokasi
Masa
19/5/2013
Kuala Lumpur
DITUTUP
25/5/2013
Alor Setar
DITUTUP
26/5/2013
Penang
DITUTUP
2/6/2013
Kuantan
DITUTUP
22/6/2013
Johor Bharu
DITUTUP
23/6/2013
Shah Alam
9 pagi - 1 petang
29/6/2013 Intensive Advance Resdung Power
Kuala Lumpur
9 pagi - 5 petang
30/6/2013 Intensive Advance Bekam Sunnah
Kuala Lumpur
9 pagi - 5 petang

 

 Jom kita dengar apa kata mereka yang HADIR ???

 

Pn. Khairul Azlina, Sg.Buloh

 

En. Abrahim B. Senik, Banting

 

En.Wan Azman B. Husin, Gombak

 

BETUL KE... ANDA BENAR-BENAR SERIUS ???

Nak hidup LEBIH SIHAT ?
Nak hidup LEBIH BAHAGIA & CERIA?
Nak hidup LEBIH BEBAS TANPA GANGGUAN RESDUNG ?
NAK BANTU ORANG LAIN TAMBAH NILAI HIDUP MEREKA ?

 

Pelaburan Seminar?


Sebenarnya... nilai seminar 4 jam ini cukup MAHAL, jika diukur dari segi ILMU dan PENGALAMAN yang akan disampaikan dari panel kerana seminar seperti ini juga adalah yang PERTAMA seumpamanya di Malaysia. Pada awalnya kami ingin meletakkan kos RM300 sebagai yuran peserta. Namun, untuk memastikan lebih RAMAI yang mendapat manfaat dari seminar ini, kami hanya mengambil kos pengurusan seminar sahaja (kos sewa dewan, peralatan & utiliti) iaitu cuma RM50 untuk setiap peserta. Harga ini mungkin akan dinaikkan pada bila-bila masa jika kos pengurusan tersebut meningkat.

 

Daftar Sekarang !

SEMINAR ASAS TERAPI RESDUNG ALAMI 

& PROGRAM PEMBANGUNAN USAHAWAN
dR RESD

Dengan Harga

RM300

RM150
Cuma RM50 sahaja sekarang !

 

 

MESTI ANDA TERTANYA-TANYA.....?

Siapakah TEAM PakarResdung.com nie ???

Mungkin persoalan ini sahaja yang belum terjawab..... siapakah yang digelar Team PakarResdung.com nie sehingga dapat membantu RAMAI orang diluar sana! Jom kita berkenalan serba sedikit yea....

 

Dr. Radziah A. Aziz merupakan pengasas Pusat Perubatan Homepathy Radziah yang ditubuhkan sejak lebih 15 tahun yang lalu di Shah Alam. Beliau pernah mengalami episod yang menyedihkan dalam hidupnya dimana beliau mengalami pelbagai masalah kesihatan yang kronik sehingga menyebabkan beliau terpaksa berhenti kerja dan menyambung pengajian dalam bidang perubatan di Universiti Sumatera Utara, Medan dan mendapat kelulusan DHMS, BHMS, MDHOM, Phd Lincolnshire Universiti, Doctor of Science in Homeopathy.

Menurut beliau, resdung merupakan kes yang paling banyak dialami oleh pesakit yang berkunjung ke klinik beliau setiap hari dan ini sangat membimbangkan. Inilah yang menjadi titik tolak kepada usaha untuk bersama dalam team pakarresdung.com dalam mendidik masyarakat.

Beliau juga sering dijemput untuk menyampaikan ceramah dan pandangan di organisasi-organisasi kerajaan, swasta dan di stesyen tv serta radio nasional.

 

 

En. Shahir Al Farid B. Hj. Arman merupakan pengasas blog pakarresdung.com yang menjadi wadah untuk beliau berkongsi tips dan pengalaman sendiri tentang bagaimana mengatasi resdung secara alami. Semuanya bermula dari suka duka dan pengalaman beliau dalam mencari penawar terbaik kepada masalah resdung yang dialami oleh beliau sendiri sejak 10 tahun yang lalu dan juga anak sulungnya yang kini berusia 9 tahun.

Atas kesedaran yang tinggi untuk berkongsi (sharing) pengalaman dan membantu masyarakat Malaysia mengatasi masalah resdung, pada tahun 2011, beliau menubuhkan dR Resd International dan pusat terapi resdung dR Resd di Kompleks PKNS Shah Alam. Beliau juga aktif dalam pengurusan beberapa organisasi swasta dan NGO khususnya dalam bidang perniagaan, pemasaran dan pembangunan modal insan.

 

 

Pn. Hamdani Bt. Hamzah merupakan pengurus pusat terapi resdung dR Resd yang berpusat di Shah Alam yang sudah beroperasi sejak 4 tahun yang lalu. Semuanya bermula dari pengalaman beliau sendiri yang mengalami masalah resdung sejak di bangku sekolah.

Dari situ, beliau telah banyak mencuba pelbagai kaedah rawatan moden dan tradisional untuk mengatasi masalah resdung. Ibu kepada 3 orang anak yang berasal dari Pasir Mas, Kelantan ini, sangat menyanjung tinggi petua tradisi nenek moyangnya yang berasaskan tumbuhan alam semulajadi dan herba namun disesuaikan dengan pendekatan moden dan terkini.

Dengan pengalaman tersebut, beliau kini aktif dalam berkongsi tips kesihatan mengenai resdung dan memberi khidmat nasihat perniagaan kepada para usahawan melalui bengkel dan seminar.


Lihat kami beraksi 'LIVE' untuk membantu ramai penghidap resdung dan 

juga usahawan & bakal usahawan

menambah nilai diri mereka, hidup mereka dan BISNES mereka.

 

Liputan Di Akhbar Tempatan

 

NANTI DULU.... Berita baik!

Kami Nak Tawarkan Pakej BONUS Kombo

Pakej Kombo 2 Dalam 1: 

   

E-Book (RM50) + Seminar (RM50)= RM100
Diskaun 20%
Kini Cuma RM80 sahaja!
Tempah Pakej Kombo Sekarang!

Percuma! 1 tiket extra masuk seminar
(Bawalah suami/isteri/kenalan anda bersama-sama dengan anda di seminar nanti)


Ya, Daftar Sekarang! Jika Tidak... Bila lagi?

Tunggu APA LAGI ...........? Belum cukup kuat....

 

Tak Cukup Testimonial?
Wokkay... Jom kita dengar lagi apa kata mereka yang HADIRR ???

 

En. Kadis, Kuala Sepetang, Perak

 

En. Ramlan, Bukit Antarabangsa, KL

 

En. Wan Ahmad Saidin, Manjung Perak

 

Cik Husna Hamzah, Bertam Penang

 

Pn. Rohaya Bt. Hj. Abidin Sg.Petani, Kedah

Jumpa anda nanti ya...

Yang Benar;

TEAM PakarResdung.Com
www.PakarResdung.com

P.S. Apa yang kami tawarkan di sini merupakan pengalaman kami selama lebih dari 3 tahun ke 15 tahun dalam membantu diri sendiri, keluarga, sahabat & kenalan mengatasi masalah resdung untuk hidup lebih sihat, bahagia & ceria. Jika sebarang kaedah rawatan yang anda jalani hari ini belum mencapai kepuasan yang anda inginkan, inilah masanya anda merubah keadaan yang menyedihkan itu dan mendapatkan kepuasan.

P.S.S. Produk seperti ini setahu kami No.1, tiada sepertinya di pasaran. Harga yang ditawarkan adalah harga yang tidak logik akal, sangat MURAH dan mungkin akan dinaikkan pada bila-bila masa sahaja.

P.S.S.S. Pakej Kombo Seminar + Ebook adalah satu inisitif dan lambang komitmen kami yang sangat LUAR BIASA walaupun kos pengurusan acara agak tinggi. Jika anda lepaskan peluang ini, memang sangatlah rugi kerana kami tidak pernah mempakejkan bonus seperti itu sebelum ini dan nilai sebenar tiket seminar tersebut ialah RM300. TEMPAHLAH SEKARANG!

Layari blog pakarresdung.com untuk tips & sharing Percuma !

Hubungi kami:
Pusat Terapi Resdung dR Resd

HIJRAH SHOPPE Sdn. Bhd.
Lot 01-147C-6 Tingkat Satu,
Kompleks PKNS Shah Alam,
Persiaran Tasik, 40505 Shah Alam, Selangor.

Talian Khidmat Pelanggan: 011-28548683, 013-3371033
E-mail: drresd@gmail.com


(c) Copyright Reserved 2013  PakarResdung.com & DrResd - Pakar Terapi Resdung Alami

 Utama | Tempahan | Hubungi | Blog